Представяне на книгата “Светска София между две войни. Личности, мода, развлечения” и откриване на изложба към изданието

1 октомври, 17:30
Зала на жирафите
Музей на хумора и сатирата

В началото на октомври не пропускайте възможността да разгледате изложбата под наслов “Светска София между две войни. Историописи”, посветена на живота в столицата век назад.
На 1 октомври от 17:30 часа заедно с откриването на изложбата д-р Радка Пенчева, музей Ем. Станев, и д-р Малина Димитрова, ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, ще представят книгата „Светска София между две войни. Личности, мода, забавления”.
Очаквайте една своеобразна разходка из София на архитектите Васильов и Цолов, за да се насладите на модните рокли и суетата на столичанки. Ще надникнете в писателските кафенета, а Българановци ще ви намигнат със своите шаржове и ще разкажат за мечтаната си редакция. Ще “похапнете” бяло сладко на журовете на столичните кокони – смес на традиции и модерност, и ще помечтаете за лукса в Царския дворец.
Всичко това и още нещо е разказано в експозицията на Сдружение за изкуство и наука 21 – съвременна, интерактивна, с добавена реалност за мобилни устройства. Ще се запознаете по динамичен и интересен начин с по-малко известни факти и събития, свързани с живота и историята на столицата.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”.

Линк към публикацията: