Search for:
Зарежда Събития

« Всички Събития

„София на архитектите Васильов и Цолов“ участва в изложбата „Архитектурни върхове“

септември 19 @ септември 19 - октомври 31 @ октомври 31

Скъпи приятели,
Можете да посетите изложбата „Архитектурни върхове“ на Исторически музей град Оряхово в Националния антропологичен музей към към Института по експериментална морфология, патология и антропология – БАН, София.
Изложбата представя забележителната работа на архитектите Димитър Цолов и Иван Васильов, съдружници в проектантско бюро „Васильов-Цолов“ в началото на 20 век, създало едни от най-значимите обществени сгради в столицата.
Професионалните фотоси, направени от агенция „Булфото“ – Евгени Димитров и Стефан Марков, представят едни от най-красивите и емблематични сгради в София, проектирани от родените в Оряхово архитекти Иван Васильов и Димитър Цолов. Допълнени са от снимките на фотографа Николай Николов, които са на представителните читалищни сгради в Оряхово и Враца, също по проект на двамата забележителни творци.
В изложбата ще можете да видите и „София на архитектите Васильов и Цолов” – част от нашата пътуваща експозиция „Светска София между две войни. Историописи”.
БЛАГОДАРИМ на д-р Евгения Найденова за предоставената възможност за участие в изложбата „Архитектурни върхове“, чрез което изразяваме нашето лично отношение към делото на Иван Васильов и Димитър Цолов.

Детайли

Начало:
септември 19 @
Край:
октомври 31 @
Уебсайт:
https://www.facebook.com/photo?fbid=989674446293217&set=pcb.989692726291389

Организатори

Националния антропологичен музей
Исторически музей, град Оряхово
Сдружение за изкуство и наука 21